HITNA OSTAVKA DIKOVIĆA ZBOG PROMOVISANJA ČETNIŠTVA

Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) najoštrije osuđuje polaganje venaca i odavanje počasti pripadnika Vojske Srbije na spomenik izdajniku srpskog naroda i Jugoslavije, ratnom zločincu, nacional-šovinisti i slugi nacističkog okupatora u Drugom svetskom ratu Dragoljubu Draži Mihailoviću.


Odlazak pripadnika Vojske Srbije na Ravnu Goru kako bi se položili venci na grob Draže Mihailovića, vođe izdajničkog četničkog pokreta čiji su se pripadnici borili na strani naci-fašističkog okupatora i počinili grozomorne zločine nad srpskim i drugim jugoslovenskim narodima predstavlja ne samo bacanje ljage na vojničke tradicije naše zemlje i naroda već i uvredu za sve one koji su poginuli u Narodno-oslobodilačkoj borbi u Drugom svetskom ratu kao i za sve iskrene patriote i antifašiste.

Zbog toga NKPJ zahteva da Ljubiša Diković, načelnik Generalštaba Vojske Srbije odmah podnese neopozivu ostavku. Potpuno je izvesno da grupa od 200 pripadnika Vojske Srbije 5.maja nije mogla da se uputi na Ravnu Goru bez odobrenja načelnika Generalštaba i shodno tome Diković mora da snosi odgovornost i podnese ostavku. U slučaju da to ne učini NKPJ od nadležnih u Srbiji traži njegovu hitnu smenu i otpuštanje iz redova vojske.

NKPJ poručuje Ljubiši Dikoviću i svim ostalim pročetničkim elementima u Vojsci Srbije da su njihovi podli i nečasni planovi uzaludni i unapred osuđeni na propast jer nikada neće uspeti da falsifikuju istoriju i sakriju činjenicu da su jedini istinski antifašistički borci i oslobodioci u Drugom svetskom ratu na našim prostorima bili jugoslovenski partizani predvođeni slavnom Komunističkom partijom Jugoslavije. Sve pristalice izdajničke ravnogorske ideologije završiće na smetlištu istorije gde se već nalaze njihov idol Draža Mihailović i njemu slični reakcionari.

Stop četničkoj propagandi u Vojsci Srbije!

Slava partizanima i Jugoslovenskoj narodnoj armiji!

Sekretarijat Nove komunističke partije Jugoslavije,

Beograd,

13. maj 2018.