ZATUCANI ZILOTI DALJE RUKE OD KADROVA NKPJ

Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) najoštrije osuđuje fizički napad na člana Sekretarijata Centralnog komiteta NKPJ druga Branislava Ikića od strane pripadnika zilotske sekte, takozvane Srpske istinski pravoslavne crkve.


Tokom polaganja venaca na Groblju oslobodilaca Beograda povodom 09.maja, Dana pobede nad fašizmom pojavila se grupa članova te zatucane i nazadne sekte poznate po svom priglupom i primitivnom antikomunizmu i fanatičnoj odanosti praznoverju i ultradesničarskoj idelogiji, na čelu sa „episkopom“ Akakijem noseći sa sobom uvredljiv transparent uperen protiv tekovina i lidera antifašističke borbe u Drugom svetskom ratu. S obzirom da je to direktna uvreda za sve one koji su poginuli u borbi protiv fašizma, kao i za sve one koji su učestvovali u njegovom slamanju, drug Ikić je prišao zilotima i zatražio da sklone uvredljivi plakat. Umesto toga, jedan od njih je kukavički nasrnuo na njega u trenutku dok drug Ikić nije motrio na dotičnog, i oborio ga na zemlju. Veće incidente su sprečili prisutni pripadnici MUP-a Srbije.

NKPJ poručuje praznovernim zilotima i svim drugim ultradesničarima da drže ruke dalje od članova naše Partije i omladinske organizacije SKOJ-a jer fizički napadi na komuniste neće biti tolerisani.

NKPJ zahteva od nadležnih da pomahnitali zilotski nasilnik koji je nasrnuo na druga Ikića bude primerno kažnjen za svoje nedelo shodno zakonskim odredbama.

NKPJ traži od policije da u budućnosti spreči ovakve gnusne i podmukle napade na naše članove a u slučaju da toga ne bude Partija i SKOJ će biti prinuđeni na nužnu samoodbranu kako bi zaštitili svoje kadrove.

Solidarnost sa drugom Branislavom Ikićem!

Sekretarijat Nove komunističke partije Jugoslavije,

Beograd,

10. maj 2018.