ZLOČINAČKI NAPAD POMAHNITALIH IMPERIJALISTA

Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) najoštrije osuđuje mučki i podli napad Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije i Francuske na položaje oružanih snaga Sirije.


Kao “opravdanje” za ovaj zločinački čin zapadni imperijalisti navode lažne optužbe da je antiimperijalistička, patriotska i legitimna vlast na čelu sa predsednikom Bašarom el Asadom zabranjenim hemijskim oružjem bombardovala terorističke položaje 7.aprila u gradu Duma. Reč je o najobičnijoj izmišljotini, koja treba da posluži kao pokriće, za brutalnu agresiju pomahnitalih imperijalista iz Vašingtona, Londona i Pariza. Ovi gnusni napadi potvrđuju da Velika Britanija i Evropska unija verno i ponizno slede ekspanzionističku i ratnohušlačku politiku reakcionarnog presednika SAD Donalda Trampa koga navodno “kritikuje”.

NKPJ ističe da je podli napad SAD, Velike Britanije i Francuske ništa drugo do imperijalistička agresija na slobodoljubivu i suverenu zemlju. Cilj tog napada je da se osnaže pozicije pro-imperijalstičkih petokolonaških snaga u Siriji koje su pod direktnom komandom zapadnog imperijalizama na čelu sa SAD. Svojom gnusnom agresijom Vašington, London i Pariz su pokazali da primarni zadatak zapadnog imperijalizma u Siriji nije borba protiv terorističkih reakcionara iz Islamske države već svrgavanje legitimne vlasti na čelu sa Bašarom el Asadom.

NKPJ izražava solidarnost sa svojim sestrinskim partijama Sirijskom komunističkom partijom i Ujedinjenom sirijskom komunističkom partijom, kao i narodom Sirije i poziva sve progresivne i slobodoljubive snage u svetu da dignu svoj glas protiv zločinačke agresije zapadnog imperijalizma na tu zemlju. Podmukli napad Trampa, Mej i Makrona jasno demonstrira da su američke, britanske i francuske buržoaske političke vođe najobičniji glasnogovornici i eksponent krupnog kapitala za čije interese su spremni da seju smrt nedužnih širom sveta.

Tramp, Mej i Makron dalje ruke od Sirije!

Živela antiimperijalistička borba sirijskog naroda !

Sekretarijat Nove komunističke partije Jugoslavije

Beograd,

14. april 2018. godine