IMPERIJALIZAM OKUPATOR KOSOVA, NEPRIJATELJ SRBIJE

Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) ističe da je hapšenje Marka Đurića, direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju još jedna demonstracija činjenice da je južna srpska pokrajina pod okupacijom zapadnog imperijalizma a da su pregovori koje pro-imperijalistička buržoaska Vlada Srbije vodi sa marionetskim albanskim režimom u Prištini besmisleni, kontraproduktivni i potpuno pogrešni.


Kosovo i Metohiju je okupirao NATO, udarna pesnica zapadnog imperijalizma, zarad prljavih pljačkaških interesa multinacionalnih kompanija i svetskih centara moći, nakon zločinačke agresije te vojne alijanse na Saveznu Republiku Jugoslaviju 1999. godine.

Dešavanja u Kosovskoj Mitrovici pokazuju da su Srbi u južnoj srpskoj pokrajini nakon okupacije postali narod drugog reda i prepušteni su na milost i ne milost pripadnika terorističke i pro-imperijalističke Oslobodilačke vojske Kosova koja se sada vodi pod etiketom „ROSU“. Stoga je svako isticanje pro-imperijalističkih vlasti u Beogradu da se sa albanskim marionetskim režimom u Prištini „mora pregovarati jer je to jedini način da se zaštite interesi Srba“ potpuno licemerno a praksa pokazuje da je apsolutno netačno. Isto tako sasvim je jasno da za sve svoje zločinačke akcije protiv srpskog naroda na Kosovu i Metohiji albanske marionetske vlasti u Prištini dobijaju nalog od imperijalističkih centara moći u Vašingtonu, Briselu i Londonu koji su priznali „nezavisnost“ Kosova zarad svojih ekspanzionističkih ciljeva.

NKPJ izričito zahteva da Vlada Srbije prekine sve pregovore sa albanskim pro-imperijalističkim marionetskim režimom u Prištini.

NKPJ izričito zahteva da Srbija odmah prekine pregovore za pristupanje Evropskoj uniji, imperijalističkoj tamnici naroda koja je osvodeočeni neprijatelj naše zemlje i naroda, jer u okviru NATO zajedno sa Sjedinjenim Američkim Državama i Velikom Britanijom učestvuje u okupaciju južne srpske pokrajine.

NKPJ ističe da istinskog mira i progresa za Srbe i Albance na Kosovu i Metohiji neće biti sve dok tu teritoriju ne napuste okupatorske trupe NATO a južna srpska pokrajina vrati u sastav matice.

NKPJ poziva Albance i Srbe da ne dozvole da ih okupator svađa i huška jedne na druge već da slede slavni primer Bore i Ramiza iz Narodnooslobodilačke borbe tokom Drugog svetskog rata i da se ujedine protiv ugnjetavanja od strane zapadnog imperijalizma .

Sekretarijat Nove komunističke partije Jugoslavije

Beograd,

27. mart 2018. godine