PODRŠKA ŠTRAJKAČIMA U POŠTI SRBIJE – SVI U PROTEST!

Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) u potpunosti podržava štrajk i proteste radnika Pošte Srbije koji za cilj imaju popravljanje materijalnog položaja i uslova za rad u tom preduzeću.NKPJ najoštrije protestuje protiv sramne odluke poslovodstva Pošte Srbije o suspenziji 47 štrajkača koji su hrabro i ponosno stali u zaštitu svoje egzistencije i osnovnih radničkih prava. NKPJ podržava sve štrajkačke zahteve, od kojih su u prvom planu oni za momentalno ukidanje suspenzije štrajkačima i za povećanje zarada zaposlenima u tom preduzeću. Nijedan od suspendovanih radnika ne sme biti na bilo koji način sankcionisan niti da mu bude umanjen lični dohodak. Sankcionisanje boraca za radnička prava predstavlja grozomornu nepravdu kojoj je progresivna javnost dužna da se suprotstavi svim legalnim sredstvima.

Štrajk zaposlenih u Pošti Srbije najslikovitije ilustruje nezadovoljstvo među zaposlenima u javnom sektoru neoliberalnom politikom “štednje” koja se prebija preko leđa radnog čoveka dok buržoaska pro-imperijalistička Vlada Srbije zakonskom regulativom pomaže stranom i domaćem profitu da ostvaruje basnoslovan profit eksploatacijom tuđeg rada.

NKPJ poziva sve sindikate, progresivne radničke i studentske organizacije i sve ljude koji žive od svoga rada da sutra u 17 sati dođu u Takovsku ulicu u Beogradu ( ispred sediša Pošta Srbije) i uzmu učešće u protestnoj šetnji koju organizuje Samostalni sindikat poštanskih radnika Srbije ujedno i organizator štrajka u Pošti Srbije.

Samo u ujedinjenom frontu sa svim drugim obespravljenima, seljacima, studentima, omladinom, penzionerima i poštenom inteligencijom radnici Srbije se mogu izboriti za svoja prava i srećniju budućnost!

Dalje ruke od 47 hrabrih suspendovanih štrajkača!

Solidarnost sa štrajkom poštara!

Živela borba radničke klase za socijalnu pravdu!

Sekretarijat Nove komunističke partije Jugoslavije

Beograd,

22. 11. 2017.