ODRŽAN SASTANAK IZMEĐU NKPJ I UDRUŽENJA “POKRET DOSTOJANSTVENIH” IZ PARAĆIN-A

U Beogradu, je 20. novembra održan sastanak između predstavnika Nove komunističke partije Jugoslavije i udruženja “Pokret dostojanstvenih” iz Paraćina. Sastanak je održan u sedištu NKPJ u Beogradu.Delegaciju udruženja “Pokret dostojanstvenih” iz Paraćina je predvodila predsednica ovog udruženja gospođa Vesna Živanović sa svojim saradnicima, dok je delegaciju NKPJ predvodio Generalni sekretar NKPJ, drug Aleksandar Banjanac. Sastanak je održan na inicijativu prijatelja iz Pokreta dosojanstvenih, kao i člana CK SKOJ-a, druga Jovana Veličkovića koji je iz ovog grada.

Naši prijatelji iz “Pokreta dostojanstvenih” koji se bore za socijalno poboljšavanje svojih građana i koji su uključeni u kampanju odbrane Srpske fabrike Stakla iz Paraćina su nam se zahvalili što je naša partija podržala ovo udruženje na prošlim lokalnim izborima u Paraćinu. Vesna Živanović nas je upoznala sa ekonomskom situcijom u Paraćinu, koja je od kontrarevolucije pa na ovamo katastrofalna. Drug Banjanac je upoznao delegaciju “Pokreta dostojanstvenih” sa slikom u međunarodnom komunističkom pokretu, naše poglede na trenutnu situaciji u zemlji i svetu, istakavši da su principi solidarnosti ono na čime je sazdana naša partija.

U zaključku je dogovoreno, da će NKPJ i “Pokret dostojanstvenih” produbivati svoju saradnju. Istaknuto je da je potrebno da se sve progresivne snage u Srbiji ujedine u zajednički front kako bi istinski predstavnici naroda mogli da zastupaju politiku radnih ljudi.

Sekretarijat NKPJ,

Beograd,

20. 11. 2018.