PAORI IZ BANATA PONOS SRBIJE – „NAPREDNJAČKA“ VLAST SRAMOTA

Danas je u Zrenjaninu ispred Gradske kuće tokom sednice na kojoj je Skupština Zrenjanina izglasala predaju nemačkoj kompaniji „Tenis” u zakup na 30 godina 2,5 hiljade hektara državnog zemljišta, održan protest lokalnih paora kojima je ta zemlja oteta.

Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) pruža punu podršku ponosnoj borbi banatskih paora koji su se okupili i digli svoj glas protiv sramne odluke Vlade Srbije i lokalne „naprednjačke“ vlasti koja je likvidirala na 30 godina budućnost lokalnim zemljoradnicima. Uzalud su paori postavljali pitanje odbornicima Skupštine Zrenjanina iz vladajuće većine da li imaju savesti, da li znaju šta čine i da li su svesni da njihovu decu glasanjem za predaju zemljišta nemačkoj kompaniji ostavljaju bez budućnosti.

Sramnu i izadjničku odluku vladajuće većine niko u gradu nazvanom po Žarku Zrenjaninu Uči, gorostasu naše borbe za slobodu protiv nemačke nacističke okupacije, za socijalizam i pravo da naša zemlja pripada našim paorima koji na njoj rade, ne podržava i neće podržati, sem bedne manjine koja će napuniti džepove, mada ni približno koliko nemačke derikože iz „Tenis-a“ poznate po katastrofalnim uslovima rada i bednim platama zaposlenih.

„Naprednjačka“ vlast, baš kao i „Žuti“ pre njih, nastavlja da našeg seljaka pretvara u bednog nadničara bezemljaša. Kao što je taj bedni paor znao da ustane i u prošlosti i zbaci vlast narodnih izdajnika, neprijatelja i njihovih nemačkih gazda, ustaće ponovo!

Paori Banata ne odustaju od svoje borbe i poručuju da nastavljaju dalje da se bore protiv novih najavljenih otimanja zemlje. Dužnost svih slobodoljubivih i pravodoljubivih je da ih u toj borbi zdušno podrže i da se u tu borbu uključe.

Naša zemlja našim paorima!

Dole lopovska i izdajnička „naprednjačka“ vlast – strani kapital dolazi da odnese a ne da donese.

Sekretarijat NKPJ,

16. 11. 2017.

"Naprednjački" glas za izdaju zemlje