SOLIDARNOST SA SLOBODOLJUBIVOM KOREJOM

Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) najoštrije osuđuje pretnje novim sankcijama Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija Demokratskoj Narodnoj Republici Koreji koje predstavljaju imperijalistički pritisak na tu miroljubivu, pravdoljubivu i slobodoljubivu socijalističku zemlju.Istovremeno NKPJ najoštrije osuđuje drske i ničim izazvane atake na DNR Koreju od strane administracije Sjedinjenih Američkih Država na čelu sa poludelim imperijalističkim reakcionarom Donaldom Trampom koji svojim budalastim ponašanjem i izjavama čovečanstvo gura ka trećem svetskom ratu. NKPJ poručuje imperijalistima Sjedinjenih Američkih Država, Evropske unije i Velike Britanije da se ne igraju sa vatrom jer će izazvati požar u kome će sami izgoreti. NKPJ će u slučaju napada na slobodarsku i bratsku DNR Koreju stati u njenu odbranu zajedno sa svim progresivnim snagama u svetu.

NKPJ izražava negodovanje, ogorčenje i nevericu zbog toga što je rezoluciju SB UN u kojoj se preti uvođenjem novih sankcija DNR Koreji podržala i Narodna Republika Kina. NKPJ poziva rukovodstvo NR Kine da preispita svoju odluku koja je potpuno nepravilna i sagleda da je pravi razlog zbog koga zapadne imperijalističke države na čelu sa SAD vrše pritiske na DNR Koreju činjenica da je reč o socijalističkoj zemlji koja se suprotstavlja hegemonističkoj samovolji u službi međunarodnog krupnog kapitala. Na meti zapadnog imperijalizma je danas DNR Koreja a sutra će iz istih razloga biti i NR Kina. To potpuno jasno ilustruju brojne izjave poludelog reakcionarnog američkog predsednika Donalda Trampa. Zbog toga Kina odmah mora da ukine svoju pogrešnu odluku i odbaci sprovođenje sankcija prema bratskoj socijalističkoj DNR Koreji.

NKPJ izjavljuje da DNR Koreja ima pravo da razvija nuklearni, raketni i svaki drugi vojni program u cilju zaštite svoje zemlje od pritisaka i ucena zapadnog imperijalizma na čelu sa SAD. DNR Koreja svoj nuklearni vojni program uspešno razvija ne da bi pretila drugim zemljama kao što to čine imperijalisti već da bi se branila od agresivnih nasrtaja SAD i marionetskih vlasti Južne Koreje. Potpuno je licemerno i nemoralno od strane imperijalističkih zemalja da ne dozvoljavaju i uvode sankcije DNR Koreji zbog onog što imaju i same, posedovanja nuklearnog oružja.

NKPJ je je za momentalno uništavanje nuklearnog oružja kao pretnje po civilizaciju, ali to prvestveno treba da učine imperijalističke zemlje na čelu sa SAD a ne da to traže od drugih bez spremnosti da same to učine.

NKPJ kategorički zahteva da se nepravedne sankcije SB UN DNR Koreji odmah ukinu!

Imperijalisti dalje ruke od DNR Koreje!

Živela slavna Radnička partija Koreje!

Sekretarijat Nove komunističke partije Jugoslavije

Beograd,

22. april 2017. godine