SLAVA DRUGU DRAGANU STOŠIĆU

S velikim bolom i žaljenjem, obaveštavamo članstvo, simpatizere i javnost da je danas, 07. februara 2017. u 65 godini života, posle mukotrpne borbe s teškom bolešću preminuo naš drug Dragan Stošić.

Drug Stošić je rođen 1952. godine, živeo je u Boleču, po struci je bio diplomirani pravnik. Obavljao je niz odgovornih dužnosti i poslova u opštini Grocka, radio je kao načelnik odeljenja za imovinsko-pravne poslove, a poslednjih godina je bio zaposlen u pravnom sektoru Železnica Srbije, odakle je uskoro trebalo da ode u zasluženu penziju koju nije dočekao.

Dragan je bio dugogodišnji aktivista naše partije, istaknuti borac, ubeđeni komunista, kao i član najužeg rukovodstva, Centralnog komiteta i Sekretarijata Nove komunističke partije Jugoslavije. Pamtićemo ga kao izvrsnog druga i prijatelja, čije su blage reči i uvek odmereni komentari i kritike izuzetno konstrkuktivno doprinosili radu partijskih organa, kao i našem sveukupnom delovanju. Izuzetno predan, pregalac u radu koji nije bežao od bilo kakvih partijskih obaveza i poslova, svojom marljivošću i posvećenošću borbi NKPJ i delu progresa i socijalizma, Dragan je zavredeo večno sećanje i slavu među svim istinskim komunistima, marksistima-lenjinistima u našoj domovini i šire.

Ostavio je za sobom snažan primer i uzor kako se živi i bori za progresivna načela plemenite borbe koju vodi komunista. Večno ćemo ga se sećati i spominjati ga, našeg druga Dragana.

Saharana će se obaviti na groblju u Boleču, sutra, 08. februara u 14 časova. Komemoracija drugu Stošiću biće održana takođe sutra, 08. februara, u partijskoj centrali, u Ustaničkoj 17 u Beogradu, s početkom u 17 časova.

Večna slava drugu Draganu Stošiću!