PROTIV REHABILITACIJE NEDIĆA

Grupa antifašista okupila se danas na protestu protiv rehabilitacije fašiste i kvislinga, Milana Nedića. NKPJ i SKOJ imali su vodeću ulogu i na ovom skupu. I današnjom, kao i prethodnim aktivnostima, poslali smo jasnu poruku – rehabilitacija izdajnika ne sme i neće proći.Još jedan u nizu protesta protiv rehabilitacije Milana Nedića, održan je danas 28. 11. 2016. ispred Višeg suda u Timočkoj 15. Ovim, kao i prethodnim skupovima, izražavamo protest protiv sramnog pokušaja rehabilitacije fašističkog kvislinga Milana Nedića. Na protestu su se pevale partizanske pesme, nošena su komunistička obeležja, i na dostojanstven način smo poslali svoju poruku. Smatramo da je rehabilitacija Nedića nastavak saradnje sa okupatorom, i da oni koji ovu rehabilitaciju podržavaju, direktno podržavaju i okupaciju naše zemlje.

S druge strane, grupacija od nekoliko huligana, ponovo je nosila zakonom zabranjena fašistička obeležja. Državni organi ni ovoga puta nisu reagovali, već su štitli huligane. Pored isticanja svojih obeležja koja bi morala da budu oduzeta a oni koji ih ističu privedeni zakonu, među nekolicinom pristalica fašističkih ideja i rehabilitacije Milana Nedića, bio je i jedan koji je sa sobom doneo staru zastavu Saveza komunista Jugoslavije (SKJ), a ne SKOJ-a kako su neki mediji netačno izvestili, s namerom da je pocepa. Naime, kako smo došli do informacija, reč je o tome da je ta zastava pripadala njegovom dedi, članu Saveza komunista, što dodatno ilustruje svu apsurdnost ovog farsičnog revizionističkog procesa.

Podsećamo da je ovo samo jedna u nizu akcija koje će NKPJ i SKOJ sprovesti u cilju sprečavanja sramne rehabilitacije. Oštro se suprotstavljamo prekrajanju istorije, stavljanjem četnika, a zatim i nedićevaca u isti koš s onima koji su zaista branili zemlju od okupatora.

Rehabilitacija izdajnika neće proći!

Smrt fašizmu – sloboda narodu!

Sekretarijat NKPJ,

Sekretarijat SKOJ-a,

Beograd,

28.11.2016.