DELEGACIJA NKPJ i SKOJ SE UPISALA U KNJIGU ŽALOSTI U AMBASADI KUBE

U ambasadi Republike Kube u Beogradu, u prepodnevnim satima u ponedeljak 28. novembra, među prvima, u knjigu žalosti povodom smrti Fidela Kastra upisala se delegacija Nove komunističke partije Jugoslavije (NKPJ) i Saveza komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ).Pre toga, na adresu ambasade kao i Centralnog komiteta Komunističke partije Kube i Saveza komunističke omladine Kube poslati su telegrami saučešća upućeni u ime naše Partije i omladine, simpatizera i svih istinski progresivnih i slobodoljubivih građana naše domovine koji su u liku Fidela imali svog druga, saborca, jednomišljenika, inspiraciju i heroja.

Našu delegaciju u ambasadi je primila ambasadorka socijalističke Kube Adela Majra Ruis Garsija, kao i osoblje ambasade. U kratkom i srdačnom razgovoru prenete su i usmeno naše najiskrenije izjave saučešća povodom gubitka lidera revolucije i čitavog naroda Kube. S druge strane, ambsadorka je prenela svoju veliku zahvalnost NKPJ i SKOJ-u, zahvalila se na solidarnosti i iznela uverenja da će Kuba nastaviti svoju izgradnju i razvoj kursem koji su čitavog života gradili Fidel i njegovi saborci.

U knjigu žalosti se najpre upisao Genrealni sekretar naše partije drug Batrić Mijović,

potom Izvršni sekretar drug Aleksandar Banjanac,

Prvi sekretar SKOJ-a drug Aleksandar Đenić,

kao i drugi članovi Partije i SKOJ-a prisutni u delegaciji. Knjiga žalosti će biti otvorena do 04. decembra, a građani će moći da se upišu svakog dana do 18 časova, u ambasadi Kube, Domentijanova 4, Beograd.

Sećanje na Fidela nikada neće izbledeti, na simbola humanosti i progresa. Sećaćemo ga se kao iskrenog prijatelja i druga i stalno u njegovim podvizima tražiti inspiraciju za nove pobede čovečnosti.

VIVA FIDEL SIEMPRE!

Sekretarijat NKPJ,

Sekretarijat SKOJ-a,

Beograd,

28. 11. 2016.