STEPINAC ZLOČINAC, FAŠISTA I KVISLING

Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) najoštrije protestuje zbog sramne odluke Županijskog suda u Zagrebu kojom je poništena presuda narodnih vlasti iz 1946. godine kada je izdajnik Jugoslavije i hrvatskog naroda Alojzije Stepinac proglašen ratnim zločincem i osuđen na 16 godina zatvora.Takva odluka buržoaskih pro-imperijalističkih sudskih vlasti u Zagrebu predstavlja skandalozan čin i uvredu za sve slobodoljubive i antifašistički orijentisane građane Hrvatske i naše socijalističke domovine Jugoslavije koju je razbio zapadni imperijalizam i njegova verna sluškinja nacional-separatistička peta kolona. Stepinac je bio osvedočeni kvisling, ratni zločimac, fašista, pristalica i zagovornik marionetske ustaške Nezavisne Države Hrvatske za vreme Drugog svetskog rata, te je donošenje sudske odluke koja ga “rehabilituje” pravni nonsens i u potpunosti je neprihvatljivo. Nezavisna Država Hrvatska je bila marionetska država stvorena nakon naci-fašističke okupacije Jugoslavije 1941. godine gde su doneti rasistički zakoni prema Srbima, Jevrejima i Romima koji su zajedno sa hrvatskim i drugim antifašistima proganjani i ubijani.

NKPJ protestuje i protiv sramne odluke Vrhovnog suda Hrvatske kojom je poništena presuda od 10 godina zatvora Branimiru Glavašu, izdajniku Jugoslavije i hrvatskog naroda za zločine počinjene nad srpskim civilima u Osijeku 1991. godine. Istovremeno, NKPJ ističe da je takva odluka iako bestidna potpuno očekivana jer se njom pokušavaju prikriti izdaja i zločini nacional-šovinističkih separatističkih pro-imperijalističkih snaga u Hrvatskoj koje su i danas na vlasti i dalje verno služe zapadnom imperijalizmu kao i tokom razbijanja socijalističke Jugoslavije.

Grozomorne sudske odluke koje su donete u Hrvatskoj, isto kao i one u Srbiji kojima je “rehabilitovan” izdajnički četnički pokret i njegov vođa osvedočeni zločinac i fašistički sluga Dragoljub Draža Mihailović kao i proces za “rehabilitaciju” srpskog kvislinga i fašiste, izdajnika Jugoslavije Milana Nedića kao i mnogi drugi predstavlja koordiniranu akciju u cilju revizije istorije. To je proces prisutan na teritoriji čitave Evrope kojim se zločinci i kvislinzi pokušavaju predstaviti kao “žrtve totalitarnog sistema” a komunizam okarakterisati kao takav Nije ni najmanje slučajno da se to odvija u vreme ekonomske krize kapitalizma koju eksploatatorska buržoazija pokušava da prebaci na pleća proletarijata a upravo su marksisti-lenjinisti u prvim borbenim redovima protiv nametnutih antinarodnih mera.

NKPJ šalje vatrene bratske pozdrave hrvatskim antifašistima i radnom narodu i poručuje da “rehabilitacija” kvislinga i fašista i revizija istorije neće proči ni u Hrvatskoj ni u Srbiji kao ni u drugim delovima Evrope i sveta gde je rekacionarne snage pokušavaju sprovesti.

Stop rehabilitaciji fašista i kvislinga!

Živelo bratstvo srpskog i hrvatskog naroda!

Živelo bratstvo svih jugoslovenskih naroda!

Ustaše, četnici zajedno ste bežali!

Sekretarijat Nove komunističke partije Jugoslavije

Beograd,

31. jul 2016. godine