POZIV NA PRVOMAJSKI SKUP U BEOGRADU

Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) i Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) tradicionalno će održati manifestaciju povodom Praznika rada i međunarodne proleterske solidarnosti – 1. maja.

Kao i svake godine naša Partija i njen omladinski savez centralnu manifestaciju održavaju na Trgu Dimitrija Tucovića (Slavija) s početkom u 11 časova.

Za nama je još jedan mučan period pritisaka na prava i standard radnog naroda u Srbiji krunisan prošlonedeljnom pirovom pobedom Vučićevog režima na izborima. Prvi maj je prilika da demonstriramo dostojanstvo, prkos i borbenost radničke klase, da pozovemo na odlučan otpor kao i da iskažemo našu solidarnost. Prvi maj i jeste praznik solidarnosti koja je zalog za nove iskorake i pobede radnog naroda.

Naš skup će biti simbolična manifestacija kojom ćemo ukazati ne samo na političke, socijalne, kulturne i druge probleme koji tište naš narod, već i prilika da se solidarišemo s radničkom klasom, progresivnim političkim partijama, pokretima i pojedincima čitavog sveta koji vode upornu borbu protiv kapitalističkog varvarstva i svih njegovih posledica, borbu za to da kapitalzam postane prošlost a vlast radnog naroda sadašnjost.

Zato nam se pridružite kako bi naš glas bio još snažniji. Nedelja, 11 časova, Beograd, Trg Dimitrija Tucovića.

NEĆU VLAST BURŽUJA NEGO RADNOG NARODA!