DNR KOREJA IMA PRAVO NA ODBRANU

Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) najoštrije osuđuje nove sankcije Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija Demokratskoj Narodnoj Republici Koreji koje predstavljaju imperijalistički pritisak na tu miroljubivu, pravdoljubivu i slobodoljubivu socijalističku zemlju.NKPJ istovremeno izražava negodovanje, ogorčenje i nevericu zbog toga što je uvođenje sankcija podržala i Narodna Republika Kina. NKPJ poziva rukovodstvo NR Kine da preispita svoju odluku koja je potpuno nepravilna i sagleda da je pravi razlog zbog koga zapadne imperijalističke zemlje na čelu sa Sjedinjenim Američkim Državama vrše pritiske na DNR Koreju činjenica da je reč o socijalističkoj zemlji koja se suprotstavlja hegemonističkoj samovolji u službi međunarodnog krupnog kapitala. Na meti zapadnog imperijalizma je danas DNR Koreja a sutra će iz istih razloga biti i NR Kina. Zbog toga Kina odmah mora da ukine svoju pogrešnu odluku i odbaci sprovođenje sankcija prema bratskoj socijalističkoj DNR Koreji.

NKPJ sa neizmernim oduševljenjem i ponosom aplaudira i kliče velikom uspehu DNR Koreje, Radničke partije Koreje, druga Kim Džong Una i korejskog naroda zbog uspešnog lansiranja rakete koja je odnela stelit u svemir da kruži oko zemljine orbite i obavlja svoje redovne zadatke. Reč je o velikom uspehu nauke DNR Koreje i dokaz premoći socijalizma nad kapitalizmom u svim pa tako i u naučnim segmentima.

NKPJ izjavljuje da DNR Koreja ima pravo da razvija nuklearni, raketni i svaki drugi vojni program u cilju zaštite svoje zemlje od pritisaka i ucena zapadnog imperijalizma na čelu sa SAD. DNR Koreja svoj nuklearni vojni program uspešno razvija ne da bi pretila drugim zemljama kao što to čine imperijalisti već da bi se branila od agresivnih nasrtaja SAD i marionetskih vlasti Južne Koreje. Potpuno je licemerno i nemoralno od strane imperijalističkih zemalja da ne dozvoljavaju i uvode sankcije DNR Koreji zbog onog što imaju i same, posedovanja nuklearnog oružja.

NKPJ je je za momentalno uništavanje nuklearnog oružja kao pretnje po civilizaciju, ali to prvestveno treba da učine imperijalističke zemlje na čelu sa SAD a ne da to traže od drugih bez spremnosti da same to učine.

NKPJ traži da se nepravedne sankcije SB UN DNR Koreji odmah ukinu!

Imperijalisti dalje ruke od DNR Koreje!

Živela slavna Radnička partija Koreje!

Sekretarijat Nove komunističke partije Jugoslavije

Beograd,

9. mart 2016. godine